Dekenaat Tongeren

lijn

Menu:

 

 

 

 

 

banner zaden

Wie zijn wij ?

Actviteiten

Speciaal voor jongeren

Contacteer ons

Wie zijn wij ?

Foto: De gemeenschap in Tongeren

De gemeenschap "Zaden van het Woord" is een nieuwe katholieke gemeenschap. Op aanvraag van de Braziliaanse aartsbisschop Mgr. Alberto Taveira Corrêa werd de gemeenschap in 2004 in Palmas (Brazilië) gesticht door het echtpaar diaken Georges Bonneval en zijn vrouw, Marie-Josette.
De gemeenschap werd erkend op 29 maart 2005 als een privaatvereniging van gelovigen. De gemeenschap bestaat uit leden met verschillende levensstaten (alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, Godgewijden, priesters) die geheel hun leven in dienst stellen van missie, ten bate van het leven van de wereld. Het is een contemplatieve en missionaire gemeenschap die aanwezig is in Brazilië, Portugal, België en Canada.
In maart 2011 is een kleine groep missionarissen in Hasselt aangekomen op aanvraag van Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, om mee te helpen aan de nieuwe evangelisatie. In oktober 2015 is de gemeenschap verhuisd naar Tongeren om zich te vestigen in het Clarissenklooster.
Het charisma van de gemeenschap “Zaden van het Woord” is Gods Woord verkondigen op een bereikbare manier en de “zaden van het Woord”, die in de harten en de levens van de mensen verborgen zijn, proberen te zoeken en naar waarde te schatten. In haar nieuwe huis begint de gemeenschap haar charisma beter te beleven door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, geestelijke begeleiding, voor retraiten, bezinningsdagen of stille dagen. De gemeenschap stelt de deuren van het klooster ook open om groepen te ontvangen.
Om gevolg te geven aan de oproep van Paus Franciscus heeft de gemeenschap ook de opdracht om  buitenshuis mensen te ontmoeten: zieken of bejaarden bezoeken, werken met de armen…
De gemeenschap is ook beschikbaar om communie-, vormsel-, gebedsgroepen of scholen te bezoeken om er de gemeenschap voor te stellen of over een bepaald thema te spreken. Het is ook mogelijk om parochiale missies te organiseren… Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.
terug naar boven

onze activiteiten :

Sacrale dans

 

compendium van Lectio Devina

 

 

COMPENDIUM VAN LECTIO DIVINA 2021
VAN DE GEMEENSCHAP ZADEN VAN HET WOORD

Beste vrienden,
Het Compendium van Lectio Divina van dit jaar heeft als thema “De glorievolle vrijheid van de kinderenGods”( cf.Rom8,21).
Elke maand werken we aan een specifiek thema dat ons dieper doet induiken in de genade van vrijheid. Om u beter te begeleiden zullen wij een inleiding over de maandelijkse bezinningsteksten uit het Compendium uitzenden via ons kanaal op YouTube, onze Facebookpagina en via de website vanTongerlo.
Het is een gratis aanbod om u een duiding te geven over de bezinningsteksten en om zich te verdiepen op het thema dat het compendiumons aanreikt.
Graag sturen we u de volgende links vandevorigemaanden:
Januari: "Wat is menselijke vrijheid?"
https://youtu.be/febg5UwfMvI
Februari: "Innerlijke vrijheid, op de proef gesteld door zijn belagers: kwaad, zonden,passie..."
https://youtu.be/3B_n8z_mW5g
Maart: "De Wet van God en het oordeel van ons geweten, in de uitoefening van onze
vrijheid."
https://youtu.be/qh-BuekuoHw
Indien u nog vragen hebt, aarzelt u dan niet ons telefonisch of per mail te contacteren zodat wij u verdere uitleg kunnen geven.
Wij danken u alvast voor uw suggesties over onze media en kanalen van communicatie die ons zullen kunnen helpen met de bekendmaking van de maandelijkse inleidingen over de vrijheid.
Hartelijk bedankt!
Namens onze gemeenschap
ZrMagdalena+


Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59

 

Coronaregels

Opgelet: Mondmaskers zijn verplicht.

Bij IEDER kerkbezoek voor IEDEREEN

1ste internationaal festival van families

Het is met grote vreugde dat we doorgaan met de nieuwe evangelisatie om het Woord van God toegankelijk te maken voor iedereen, van kinderen tot grootouders. Onze gemeenschap organiseert jaarlijks 4 grote festivals: Festival voor kinderen,  voor tieners, voor jongeren en families.

Via de media ontdekken we een nieuw instrument van evangelisatie dat alle volkeren, talen, culturen en mensen van alle leeftijden bereikt.

 “Mijn moeder en mijn broeders zijn zij, die het woord van God horen en ernaar handelen.”
Lc 8,21

 

Daarom willen we u aan het begin van de zomervakantie uitnodigen om  deel te nemen aan ons Eerste Internationaal online Festival van families.
Dit festival is een geweldige bijeenkomst voor het hele familie: elke dag is er de Heilige Mis, eucharistische aanbidding, de rozenkrans, catechese voor kinderen, workshops voor tieners en jongeren, inleidingen voor volwassenen en voor grootouders.

De hele familie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze tijd van genade om vernieuwd te worden in Gods liefde voor iedereen.

 

Laat God door zijn woord in uw huis en uw gezin binnenkomen.

Wanneer: van woensdag  14 juli  t.e.m. zondag 18 juli
Hoe: via ons online platform “B-Logos” (b-logos.sementesdoverbo.org) met vertaling in het Nederlands…
Inschrijving: meld u liever aan via mail (zaden.belgie@gmail.com)
of Whatsapp (04 88 90 62 59) of telefoon (012 39 33 25)
Neem contact met ons op en schrijf u en uw familie in.

Verenigd in dezelfde familie van God voor wereldevangelisatie!

 

-----------------------------------------------------------------
--
Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59
e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com

 

Speciaal voor jongeren

*Graag uw aanwezigheid voor deze activiteiten op voorhand bevestigen via e-mail of telefoon.
Gemeenschap Zaden van het Woord - Clarastraat 1 – Tongeren
e-mail: zaden.belgie@gmail.com / Tel.: 012 39 33 25  of GSM: 04 88 90 62 59

terug naar boven

Contact

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com
Zaden van het Woord
Clarastraat 1
B-3700 TONGEREN
Telefoon: + 32 12 39 33 25

Gemeenschap in Tongerlo


terug naar boven