Dekenaat Tongeren

lijn

Menu:

 

 

 

 

 

banner zaden

Wie zijn wij ?

Actviteiten

Speciaal voor jongeren

Contacteer ons

Wie zijn wij ?

Foto: De gemeenschap in Tongeren

De gemeenschap "Zaden van het Woord" is een nieuwe katholieke gemeenschap. Op aanvraag van de Braziliaanse aartsbisschop Mgr. Alberto Taveira Corrêa werd de gemeenschap in 2004 in Palmas (Brazilië) gesticht door het echtpaar diaken Georges Bonneval en zijn vrouw, Marie-Josette.
De gemeenschap werd erkend op 29 maart 2005 als een privaatvereniging van gelovigen. De gemeenschap bestaat uit leden met verschillende levensstaten (alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, Godgewijden, priesters) die geheel hun leven in dienst stellen van missie, ten bate van het leven van de wereld. Het is een contemplatieve en missionaire gemeenschap die aanwezig is in Brazilië, Portugal, België en Canada.
In maart 2011 is een kleine groep missionarissen in Hasselt aangekomen op aanvraag van Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, om mee te helpen aan de nieuwe evangelisatie. In oktober 2015 is de gemeenschap verhuisd naar Tongeren om zich te vestigen in het Clarissenklooster.
Het charisma van de gemeenschap “Zaden van het Woord” is Gods Woord verkondigen op een bereikbare manier en de “zaden van het Woord”, die in de harten en de levens van de mensen verborgen zijn, proberen te zoeken en naar waarde te schatten. In haar nieuwe huis begint de gemeenschap haar charisma beter te beleven door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, geestelijke begeleiding, voor retraiten, bezinningsdagen of stille dagen. De gemeenschap stelt de deuren van het klooster ook open om groepen te ontvangen.
Om gevolg te geven aan de oproep van Paus Franciscus heeft de gemeenschap ook de opdracht om  buitenshuis mensen te ontmoeten: zieken of bejaarden bezoeken, werken met de armen…
De gemeenschap is ook beschikbaar om communie-, vormsel-, gebedsgroepen of scholen te bezoeken om er de gemeenschap voor te stellen of over een bepaald thema te spreken. Het is ook mogelijk om parochiale missies te organiseren… Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.
terug naar boven

onze activiteiten :

Sacrale dans

 

compendium van Lectio Devina

 

 

COMPENDIUM VAN LECTIO DIVINA 2021
VAN DE GEMEENSCHAP ZADEN VAN HET WOORD

Beste vrienden,
Het Compendium van Lectio Divina van dit jaar heeft als thema “De glorievolle vrijheid van de kinderenGods”( cf.Rom8,21).
Elke maand werken we aan een specifiek thema dat ons dieper doet induiken in de genade van vrijheid. Om u beter te begeleiden zullen wij een inleiding over de maandelijkse bezinningsteksten uit het Compendium uitzenden via ons kanaal op YouTube, onze Facebookpagina en via de website vanTongerlo.
Het is een gratis aanbod om u een duiding te geven over de bezinningsteksten en om zich te verdiepen op het thema dat het compendiumons aanreikt.
Graag sturen we u de volgende links vandevorigemaanden:
Januari: "Wat is menselijke vrijheid?"
https://youtu.be/febg5UwfMvI
Februari: "Innerlijke vrijheid, op de proef gesteld door zijn belagers: kwaad, zonden,passie..."
https://youtu.be/3B_n8z_mW5g
Maart: "De Wet van God en het oordeel van ons geweten, in de uitoefening van onze
vrijheid."
https://youtu.be/qh-BuekuoHw
Indien u nog vragen hebt, aarzelt u dan niet ons telefonisch of per mail te contacteren zodat wij u verdere uitleg kunnen geven.
Wij danken u alvast voor uw suggesties over onze media en kanalen van communicatie die ons zullen kunnen helpen met de bekendmaking van de maandelijkse inleidingen over de vrijheid.
Hartelijk bedankt!
Namens onze gemeenschap
ZrMagdalena+


Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59

 

Coronaregels

Opgelet: Mondmaskers zijn verplicht.

Bij IEDER kerkbezoek voor IEDEREEN

Maximaal 15 personen zie dekenaal nieuws

Richtlijnen:

Ben je ziek? Blijf dan thuis. Ook al heb je maar lichte symptomen.

Groet elkaar vanop afstand. Geef geen handen, ook niet bij de vredeswens.

Wees tijdig aanwezig (omdat handen nog ontsmet moeten worden en iedereen zijn plaats moet innemen.) Opgelet: dit zal misschien niet je vaste plaats van je gewoonte zijn.

Een mondmasker dragen is verplicht. We zijn hier immers samen met een grote groep mensen.

Het aantal plaatsen in de kerken is beperkt.(aan de ingang van de kerk hangt op hoeveel mensen er binnen mogen) Vol is helaas vol. We vragen hiervoor uw begrip.

Ga zitten op de gemarkeerde plaatsen en volg de instructies in de kerk. Er is dus veel kans dat je niet samen kan zitten. Wees hierin soepel.

Houd afstand, ook als u naar voren gaat voor de communie en bij het verlaten van de kerk.

Moet je toevallig hoesten? Doe dat dan in je elleboog.

Blijf na de mis niet samen hangen aan de uitgang van de kerk maar ga direct naar huis.

Pinksternoveen

Elke dag zullen we een inleiding met verschillende thema's met de vertaling van het Portugees naar het Nederlands.

Als u wenst de link van de noveen persoonlijk via uw e-mail of WhatsApp ontvangen, stuur gerust een bericht. Zo gaat u elke dag het ontvangen.

Kom Schepper Geest !!!Over de retraite van het Charisma kunt u ook bij zetten de info:

Binnen enkele dagen gaan we Pinksteren vieren…
Elk jaar organiseert onze gemeenschap Zaden van het Woord in Brazilië een retraite voor de mensen die met ons geëngageerd zijn maar ook voor alle mensen die onze gemeenschap en haar charisma beter willen leren kennen of gewoon ontdekken. Tot nu toe was het alleen voor de mensen in Brazilië die in ons huis konden komen.

Dit jaar, omwille van de pandemie, mag deze retraite alleen op afstand gebeuren via digitale media. Maar dat heeft een groot voordeel: de retraite kan geopend en toegankelijk worden voor mensen van andere streken en landen, andere talen en culturen… Internet kent namelijk bijna geen grenzen…

Daarom zijn we blij om u uit te nodigen om deel te nemen aan de eerste internationale digitale retraite van het Charisma. Het is een goede en veilige manier om U in het charisma van onze gemeenschap Zaden van het Woord te verdiepen en uw leven te laten hernieuwen door de Heilige Geest.

Programma in het kort: conferenties van onze stichters Georges en Marie-Josette Bonneval, van Zr Maria Sarah, liturgische gebedsdiensten, Eucharistievieringen, artistieke momenten…
Wanneer: van vrijdag 21 t.e.m. zondag 23 mei
Hoe: via ons online platform “B-Logos” (b-logos.sementesdoverbo.org) gaat u verschillende conferenties kunnen volgen, met vertaling in het Nederlands… momenten van gebed…
Inschrijving: meld u aan liever via mail (zaden.belgie@gmail.com)
of Whatsapp (04 88 90 62 59) of telefoon (012 39 33 25)

Hoeveel: om uw inschrijving te bevestigen vragen we u om een vrije bijdrage te storten

Als u nog vragen hebt, aarzel niet om contact met ons te maken… We rekenen op uw aanwezigheid.

-----------------------------------------------------------------
--
Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59
e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com


 

Retraite van het Charisma

 

Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com


 

Speciaal voor jongeren

*Graag uw aanwezigheid voor deze activiteiten op voorhand bevestigen via e-mail of telefoon.
Gemeenschap Zaden van het Woord - Clarastraat 1 – Tongeren
e-mail: zaden.belgie@gmail.com / Tel.: 012 39 33 25  of GSM: 04 88 90 62 59

terug naar boven

Contact

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com
Zaden van het Woord
Clarastraat 1
B-3700 TONGEREN
Telefoon: + 32 12 39 33 25

Gemeenschap in Tongerlo


terug naar boven