Dekenaat Tongeren- Tongeren: PE St.-Benedictus, St-Marcus, St-Jacobus en O.L.-Vrouw

lijn

Menu:

 

 

 

 

 

banner zaden

Wie zijn wij ?

Actviteiten

Speciaal voor jongeren

Contacteer ons

Wie zijn wij ?

Foto: De gemeenschap in Tongeren

De gemeenschap "Zaden van het Woord" is een nieuwe katholieke gemeenschap. Op aanvraag van de Braziliaanse aartsbisschop Mgr. Alberto Taveira Corrêa werd de gemeenschap in 2004 in Palmas (Brazilië) gesticht door het echtpaar diaken Georges Bonneval en zijn vrouw, Marie-Josette.
De gemeenschap werd erkend op 29 maart 2005 als een privaatvereniging van gelovigen. De gemeenschap bestaat uit leden met verschillende levensstaten (alleenstaanden, gehuwden en gezinnen, Godgewijden, priesters) die geheel hun leven in dienst stellen van missie, ten bate van het leven van de wereld. Het is een contemplatieve en missionaire gemeenschap die aanwezig is in Brazilië, Portugal, België en Canada.
In maart 2011 is een kleine groep missionarissen in Hasselt aangekomen op aanvraag van Monseigneur Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, om mee te helpen aan de nieuwe evangelisatie. In oktober 2015 is de gemeenschap verhuisd naar Tongeren om zich te vestigen in het Clarissenklooster.
Het charisma van de gemeenschap “Zaden van het Woord” is Gods Woord verkondigen op een bereikbare manier en de “zaden van het Woord”, die in de harten en de levens van de mensen verborgen zijn, proberen te zoeken en naar waarde te schatten. In haar nieuwe huis begint de gemeenschap haar charisma beter te beleven door het ontvangen van mensen voor gebedsmomenten, geestelijke begeleiding, voor retraiten, bezinningsdagen of stille dagen. De gemeenschap stelt de deuren van het klooster ook open om groepen te ontvangen.
Om gevolg te geven aan de oproep van Paus Franciscus heeft de gemeenschap ook de opdracht om  buitenshuis mensen te ontmoeten: zieken of bejaarden bezoeken, werken met de armen…
De gemeenschap is ook beschikbaar om communie-, vormsel-, gebedsgroepen of scholen te bezoeken om er de gemeenschap voor te stellen of over een bepaald thema te spreken. Het is ook mogelijk om parochiale missies te organiseren… Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.
terug naar boven

onze activiteiten :

Sacrale dans

 

Programmaoverzicht jaar 2019-2020:

Het volledige jaaroverzicht vindt u hier (druk CTRL en + om het programma te vergroten op je scherm)

 

compendium van Lectio Devina

 

Hij is er … de eerste Nederlandstalige uitgave door de “Gemeenschap Zaden van het Woord” !
Het is een “Compendium van Lectio Divina” geworden voor het nieuwe jaar 2020.
Dit Compendium van Lectio Divina helpt ons dagelijks een pad te bewandelen met het Woord van God, het Woord dat ons elke dag door de liturgie gegeven is. In eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd hoe u de Lectio Divina thuis kan doen. Vervolgens kan je dag na dag met deze bijbelteksten aan de slag, een heel jaar door, samen met God.
1000 Nederlandstalige exemplaren liggen op jullie te wachten !
Aarzel niet contact op te nemen met de Gemeenschap voor meer informatie.
Gemeenschap Zaden van het Woord
Clarastraat 1 - 3700 Tongeren - België
Tel: (+32) 012 39 33 25 / GSM: (+32) 04 88 90 62 59

Missionaire Tombola 5 € trekking 19 september

Tombola ter ondersteuning van het Compendium Lectio Devina

*Dag beste vrienden*

Graag delen wij via deze bericht twee verrassingen  van onze Missionair Tombola met u: 😉

1ste  verrassing*:
Wij schenken een weekend in de Abdij van Tongerlo aan degene die het meeste loten verkoopt . Het zal een gelegenheid zijn om deel te nemen aan de gebeden van de paters, wandelen in de natuur en momenten van stilte en bezinning te hebben . Dat zal een heel mooie prijs zijn na hard werk.

*2de  verrassing*:

Als een persoon meer dan drie loten koopt krijg deze persoon direct een compendium die kan dienen voor hemzelf of als een cadeau voor een vriend of voor mensen die een steun kunnen vinden in de bezinningsteksten en de oefening van Lectio Divina.

*Via deze bankrekening kan u uw loten betalen*:
*Bankrekening: BE72 0343 0022 0116*
*Houder: Uitgeverij Zaden*
*Mededeling: Tombola van (uw naam en uw e-mailadres)*

Als u meer dan 3 loten via onze rekening betaalt, mag u een compendium krijgen. Wij vragen dan voor de degenen die een compendium via B-post wenst ontvangen nog extra 6 euro over te schrijven voor de kosten van de verzending.

Wij sturen via e-mail uw loten met uw cijfers en wij gaan uw gegevens in uw loten invullen, zo kan u zeker zijn dat uw tombola op de dag van de trekking erbij is.️

De trekking zal in ons huis te Tongeren gebeuren op 19 september. Wij zullen u nog meer info over deze dag laten horen.

*Aarzel niet om contact opnemen met onze gemeenschap om loten voor uzelf te verkrijgen of om onze actie te steunen door loten te verkopen.*

*Wij danken u van harte voor uw steun en hulp!*
*Namens de gemeenschap*
Zr. Magdalena +

 

Speciaal voor jongeren

*Graag uw aanwezigheid voor deze activiteiten op voorhand bevestigen via e-mail of telefoon.
Gemeenschap Zaden van het Woord - Clarastraat 1 – Tongeren
e-mail: zaden.belgie@gmail.com / Tel.: 012 39 33 25  of GSM: 04 88 90 62 59

terug naar boven

Contact

e-mail:

mailzaden.belgie@gmail.com
Zaden van het Woord
Clarastraat 1
B-3700 TONGEREN
Telefoon: + 32 12 39 33 25

Gemeenschap in Tongerlo


terug naar boven